Telefoon: (0314) 681 330

Uitnodiging Sint-Maartenoptocht Nieuw-Wehl 2016

De maand november is de maand van het Sint Maartenfeest. Sint Maarten leefde heel lang geleden en werkte bij het leger. Op een dag deelde Sint Maarten zijn mantel met een arme zwerver die het heel erg koud had. Door dat delen bracht hij weer een beetje ‘verlichting’ in het leven van de zwerver en daarom noemen de mensen het Sint Maartenfeest ook wel het ‘Lichtjesfeest’. Ook dit jaar is er weer een Sint Maarten optocht voor alle kinderen tot en met groep 8 en bewoners van Elver georganiseerd. Dit jaar gaan we dat doen op
VRIJDAG 11 NOVEMBER 2016
 
We verzamelen om 18.15 uur  in de kerk van Nieuw-Wehl. Daarna zullen we in een lange optocht met mooie lampionnen door het dorp trekken om de inwoners van Nieuw-Wehl ‘licht’ te brengen.
(route: Deutseveldstraat, linksaf nieuwe kerkweg,  rechtsaf fietspad lage horst langs seniorenwoningen richting mgr. hendriksenstr., linksaf mgr. hendriksenstraat, rechtsaf horststraat, rechtsaf nieuwe kerkweg,einde bij de Horst). Voor de Horst zal een leuke afsluiting zijn.
Deelname is op eigen risico.
 
Kom allemaal met een mooie lampion naar de optocht.
Ook jongere broertjes of zusjes zijn welkom.
Bij slecht weer gaat het Sint Maarten door, maar volgt er een aangepast programma.
 
Omdat wij als organisatie om een heleboel belangrijke redenen precies moeten weten hoeveel kinderen er met ons mee gaan willen we graag dat iedereen zich vóór 5 november aanmeldt per email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Tevens zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers die onze werkgroep willen versterken. Het zou jammer zijn als een mooie traditie zou verdwijnen!!!
 
Groetjes Werkgroep Sint Maarten Nieuw Wehl                  

Informatiebijeenkomst PIKO

PIKO

We gaan wederom de strijd aan tegen overgewicht!
PIKO is een Persoonlijk Interventieprogramma voor Kinderen met Overgewicht in de leeftijd van 2 tot 18 jaar. Deelname aan PIKO is gratis voor de deelnemers.

Editie 1 was een groot succes!
PIKO is een wetenschappelijk onderbouwd interventieprogramma van 24 weken waarbij kinderen, met behulp van hun ouders, begeleid worden naar een gezonder gewicht!

In 2014 telde de gemeente Zevenaar 32.450 inwoners. Binnen de leeftijdscategorie 0-15 jaar was er bij 15% van de kinderen sprake van overgewicht (CBS, Den Haag/Heerlen, 2014).
Een kind dat te zwaar is, heeft meer kans op gezondheidsproblemen en sociaal emotionele problemen.

Wij slaan de handen ineen
PIKO is een multidisciplinair samenwerkingsverband in de Liemers voor kinderen van 2 tot 18 jaar oud met overgewicht of obesitas. Het doel van dit samenwerkingsverband is om het eet- en beweeggedrag van deze kinderen en hun ouder(s)/verzorger(s) te verbeteren.

Het PIKO-team bestaat uit kinderoefentherapeut Cathalijne van Nieuwamerongen, diëtist Nina Kladakis , orthopedagoog Chantal Berens , coach Lidy van Nieuwamerongen en professionals van Gezondheidscentrum Bent.

Lekker in lijf en hoofd
Binnen PIKO staan diverse elementen centraal: persoonlijke aandacht, plezier in bewegen, gezond eet- en beweeggedrag en ‘lekker in je vel zitten’.

Aanmelden
Deelname aan PIKO is gratis en zal in oktober 2016 van start gaan. Wees er snel bij want er zijn slechts 15 plaatsen beschikbaar!
Op 24 september organiseren wij een informatiebijeenkomst bij centrum Collab, Pannerdenseweg 10, in Zevenaar (start 9.30 uur).

Aanmelden kan tot 28 september 2016 via 0316-224734 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag tot ziens!

pdfUitnodiging informatiebijeenkomst PIKO